Cupfinale på lørdag og nytt om stadion navn

La oss starte med det kommersielle først. Det var tinglyst pressekonferanse i Dortmund i dag, og det ble lovet en hyggelig overraskelse. På nettet ble det fabulert om alt fra nye spillere, til nye kontakter osv. Den kanskje ikke så superspennende nyheten var at selskapet Signal Iduna har kjøpt rettighetene til stadionnavnet videre til 2021. Regner med at BVB har latt de betale dyrt for dette, og håper det vil styrke økonomien i mange år fremover. Nye spillere og forlengelse av kontrakter koster.

Så over til det som venter oss på lørdag.

CUPFINALE eller POKALFINALE som det heter i Tyskland.

Lørdag kl 2000 braker det løs Det er BVB mot Bayern München. Dette blir moro og spennende. BVB har nå fire strake seiere mot guttane fra Bayern. La oss håpe at det nå kan øke til fem. Tror egentlig at BVB har gode muligheter. Vi har som sagt fire strake mot BM og det vet de. Tror også BM har kampen en uke senere i tankene. CL finalen mot Chelsea i München. Når vi tenker på taket BVB har hatt på BM de siste to sesongene og at de spiller CL finale «hjemme» i München uken etterpå tror jeg det teller i BVBs favør. Vi har keeperen som slipper inn minst mål i Bundesliga, vi har selvfølgelig også det tetteste forsvaret.

Når vi snakker om BVB og forsvar. Dette er min store favoritt i BVB. Mats Hummels. Jeg mener at Mats Hummels er en av verdens aller beste forsvarsspillere. Han er komplett. Han har stor fart. Han er eksepsjonelt god til å lese spillet. Han spiller ikke bort ballen med måk og mæl fotball. Alle pasninger er gjenomtenkt og gir gode løsninger. Samt at han er en virkelig god hodespiller. Han rydder godt opp i egen boks, samt at han scorer flere mål pr sesong på dødballsituasjoner. Alt i alt gjør dette Hummels til Tysklands og kanskje europas beste midtstopper. Dette var en spiller Bayern München ikke ville ha. Tror de angrer litt på det nå. Jeg tror Hummels kan være tungen på vektskålen som gjør at BVB vinner cupfinalen mot BM.

La oss håpe at BVB kan farge Berlin Schwarz Gelb. Masse bvb suportere på Stadion, 18000 på public wiewing i Waldbüne og masse folk på berlins forskjellige kneiper. Sist gang jeg var i Berlin så jeg BVB slå Bayern 1-0 i München på en kneipe. Det var gøy. La oss håpe at guttane kan gjøre jobben en gang til denne sesongen. Tråkk til å slå BM!

Heja BVB.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *